Monday, 10 October 2011

Faith is faith :')

Assalamualaikum and every cheers good morning to all my followers and who was stalk my blog :) Sekarang dah tepat pukul 10.15 pagi , i'm Muhammad Hafiz Afnan bin Kamarul Aziz was accept everything happened :)
okay korang mesti t'tanya ape lah apiz merapu ni kn ? actually , someone of the part of my life , who always support and give me happiness was died :'( Inalillah . My dad Kamarul Aziz Bin Mohammad telah pergi pada 3oct 2011 , last week . Wish takziah and give al fatiha to him dear . i'm begging you olls . 

Lepas beberapa hari kejadian tu , apiz deactive fb , xdpt buat pape , apiz rase sgt2 srabut . knp Tuhan ambil dia ?? Even apiz ade daddy dkt kl , my adopted dad , but they didn't same attitude , and connection in heart tu xde .. i need him in my life .. dia lah ayah yg byk membantu apiz selama ni .. hari tu ayah sakit , apiz jaga tp ayah ckp ayah da okay kn ? sdgkn ayh batuk2 , knp ayah xbgtahu apiz ayah masih sakit ?? ayah dah byk b'korban utk apiz tp apiz ?? apiz nk balas balik semua tu ayah . forgive all my mistake that i'm hurt you .. ayah adalah ayah yg terbaik dalam dunia .. krn ayah apiz smpai sini , hidup mewah ,, b'jaya lam hidup .. 

All about our memories :"(
  • Mase kecik dulu , apiz yg serba kekurangan ni diserahkan pada kluarga angkt . Time tu apiz kecik , xtahu pape .. bila da meningkat remaja ,, apiz blik stay dgn family kndg .. kata ayah ,, ayah xboleh hdup tnpa apiz .. sweetnyee ayah ni .. mcm awek apiz pulak .. hehehe .. ayah dpt pencen askar je .. ayah bkn lh org bsar .. just org bwhan .. brape la sgt pencen tu .. ayah keje jadi tukang kebun dkt skolah rendah sbb na sara apiz and adik .. bila apiz tanya knp ayah xkeje dkt sklah apiz ?? ayah snyp .. knp ayah ?? mmg t'tanya2 ..
  • Ayah ingat tak mase besday ayah apiz bawak ayah pegy pizza hut ?? ayah xnk masuk sbb ayah malu .. ayah xbiase mkn pakai sudu .. tp apiz kisah ke smua tu ?? tak ayah .. apiz ajar ayah .. tp ayah fedup then mkn pakai tangan jea .. haa ,, ayah pandai solving problem .. huhuhu .. lepas hari tu ayah dpt jea gaji pencen trus ayah ckp nk mkn pizza huuut . hahaha . kelaka ayah sebut tp comel ayah .. apiz rindu saat tu .. spe nk teman apiz mkn pizza lg da ??
  • Mase skolah dulu apiz bcinta ,, ayah selalu ckp "pegy sekolah blajar ,, jgn petik bunga .. tp lau dh ade bunga tu .. jaga ,, jgn bg layu .. lau bunga layu ,, nanti tak laku .. angah buat bunga tu mcm sekuntum ros .. simpan bebaik .. jgn sentuh selalu ,, nanti dia bosan .. bg dia kasih syg .. tp ingat ,, kalau bunga tu lari ,, b'makna dia bukan yg angah .. serahkn dia pada org yg spatutnya .. INGAT !! jgn ambil bunga org ,, " i remember all your advice ayah .. 
Now ,, semua tu jadi memory yg tersemat dihati and never replaced :'( Hari apiz deactive fb tu ,, tahu knp ?? sbb mama cite ,, ayah xkeje sbg tukang kebun dkt skolah apiz sbb ayah xnk apiz dibelenggu rase malu .. ayah xnk apiz rase rimas ade ayah yg keje LOW PROFILE .. ayahhhhhhhhhhhh ! apiz xpnh hina keje tu ,, apiz bangga ayah buat keje halal demi kami .. ayah usaha ,, ayah xtahu erti penat demi kami .. apiz rindu ayah :"( sape nk bg nasihat kt apiz lagi ?? Harini baru apiz boleh msuk keje tp msh ade tgsn dlm hati ni .. jambu kn apiz bg korg ?? korg xrase ape apiz rase .. kluarga apiz bkn mcm kluarga korang .. okay la ,, sebak !! stakat ini sje ,, if ade mengguris perasaan ,, apiz mohon ampun :") 



           "Hargai org yg kita syg selagi mereka maseh ade"







like..lailai =)

4 comments:

  1. Aku harap kau sabar banyak2 , tiap ujian yg diberi ade hikmahnya . harap dgn pemergian beliau , kau sedar and ubah segala attitude buruk kau .. i know u can !! chaiyok2 ..

    ReplyDelete

copyright by apiz not other